Wednesday, October 29, 2014

Sessioonifotod Vooremaalt

Lõppenud suvi sai veedetud taas Triinu talus Vooremaal, kus ma eelminegi aasta tööd tegema sain. Veetsin seal tervelt viis kuud seekord, maist oktoobrini. 14ndal kuupäeval lendasin tagasi Itaaliasse, läksin taas vabatahtlikuks Stefano juurde.

Töö tegemise kõrvalt salvestasin uut muusikat ka. Välja sai antud EP The Low Beeflatter. Kuulata saab, nagu ikka, Bandcamp saidilt.



Panen mõned pildid ka.

Seadsin esimesel võimalusel prooviruumi üles. Sinnasamma tulevase vannitoa ruumi, mille kivimüürid ma eelmine aasta valmis ladusin. Harjutasin igasugu vanu lugusid juhuks kui live-pakkumine peaks tulema ning proovisin ka uusi ideid genereerida.

Aja mõõdudes tuli mõte, et kui mu uus materjal saab juba esimest korda sisaldama salvestatud bassklarnetiosi, siis miks mitte seda uudset faktorit maksimiseerida ja tehagi kõik puhkpilliosad vaid selle pilliga. Nii tekkis mõte teha nelja looga EP (kõik minu vanemad EP'd on olnud viie looga. Kontrastiks tegi Opium Flirt 2010. aastal kolme looga EP) väga spetsiifilise kontseptsiooniga: üks puhkpill, üks kindel noot (si-bemoll), mis dikteerib iga loo harmoonilise kliima.
Üldse tuli mõte teha tagasihoidlikuma pillivalikuga arranžeeringud. Erinevalt eelmistest salvestustest otsustasin esmalt sisse taguda trummid...

…siis tegin Prophet 08 klahviosad.

Ja viimaks salvestasin bassklarneti nii elektriliselt (keele peal on pieso-element, mille juhet on ka pilli kaela ümber näha) kui ka läbi kondensaatormikri, tihti stereos (mikrisaund vasakul, piesosaund paremal). Mängisin sisse nii soolod, ansambli- kui ka madala otsa partiid. Nimelt "The Low Beeflatter" (ehk siis: madal sibemoll-pill) ja "Zen Spicebox" on üles ehitatud bassklarneti ostinatode peale. Tegin kahekihilise bassi nende kahe loo jaoks, normaalne mikrisaund ning piesosaundile panin bassipluginaid peale, et asi ikka madalsageduslik oleks.
Käisin veel Tartus salvestamas elektriorelit (kasutasin kahes eelnimetatud loos) ning tiitelpala intros kasutasin ka Vermona firma elektroonilist klaverit Ida-Euroopast. Vokaalid salvestasin ülakorrusel. Salvestasin juhtvokaali tervetooni võrra madalamalt sisse läbi Varispeed funktsiooni Logicus (varispeedi sai palju kasutatud eelmine aasta puhkpillide jaoks Art Disease albumil).
Kui materjal valmis sai, siis sellega paralleelselt lõpetasin ka põrandapaneku töö (osa tehtud Triinu isa abil) ja kolisin kogu kupatuse pärast Arhiivi kontserti ülalkorrusele. Tegin proovi Möku Tänavamuusikafestivali jaoks ja hakkasin veel uut materjali salvestama. Prophet 08 on siin pildi peal statiivil, mille puujuppidest kokku kruvisin üsna rohmakalt ja algeliselt. Vasakul all nurgas on Vermona võimendi.