Saturday, December 24, 2011

Minu rohelised jõulud



Hetkel HelpXin ühe Hollandi päritolu hostiga Alentejos. Täna tegime koos veel paari hollandlasega pisikese ringreisi mõõda Edela-Alentejot. Kõigepealt sõitsime läbi Cercali väikelinnast. Ilm oli maru pilvine, tuuline ja neetult jahe! Seejärel sõitsime läänerannikule Vila Nova de Milfontesi lähedale. Brunheirase külas oli laat, mis toimub seal kaks korda kuus. Portugali turgudest on päris raske vastu saada Lissaboni second hand tour de force'ile: Feira da Ladra. Juba Faros panin tähele, et enamus neid nädalavahetuse laatadest ei ole tegelt kirbuturud. Nii pakuti siingi enamasti uuemat kaupa, mis second hand kraamist kohe kindlasti kallim. Portugali üks miinus on, et second hand kultuuri siin eriti pole, aga käesoleva kriisi valguses asi võib muutuda.

Sõime koos kana, mida kohapeal grilliti. Üllatavalt hästi maitses, nagu päris liha, mitte pühvlijõusööt. Päike tuli välja. Otsustasime, et käime rannast läbi. Sõitsime Praia do Malhao nimelisse randa. Käisin ujumas ookeanis, mida pole vähemalt kuu aega teinud. Veetemperatuur on umbes 16 kraadi. Lained olid aga päris rajud.

Pärast sõitsime koju. Nüüd istume mu HelpX võõrustaja peahoones, seltskond on peale minu neli hollandlast, kõik vanemad minust. Näitasin neile Tartu e-ilmajaama veebi, demonstreerimaks neile kodumaiseid valgeid jõule. Tagasihoidlikum, kui eelmiste aastate lumehullus, aga valged jõulud kodus sellegipoolest. Minu jõulud on aga rohelised. Nüüd pildid.





























No comments: