Saturday, September 28, 2013

3Pead, Orelipoiss & Genka - Genklubi 27 IX 2013

Kohale jõudes oli juba esimene esineja alustanud. Kitarriga mängis lugusid Jaan Pehk ehk...

...Orelipoiss. Kava teises pooles laulis ta fono peale. Orelipoiss üksi esineb vist suht harva viimasel ajal, seda sümpaatsem on kuulata tema vaheda lüürikaga lugusid laivis.

Kella väga ei vaadanudki, aga selgelt peale keskööd läks lavale 3Pead.  Pildil Madis Kirss, Erkki Tero, Annie Rist ja varju on jäänud basskitarrist Gert Pajuväli.

Pildil Janek Murd ja Tero. Ehk Eesti Popsi dünaamiline duo.   Ettekandele tuli terve uus plaat "10Tõmmet".

Pildil Annie Rist ja Pajuväli juba nähtavamalt.

"Lillelaps" on minu lemmik plaadi pealt. Ja nagu plaadilgi, tuli ka siin lavale Genka oma räpiosa esitama. Alguses muidugi ta ei tulnud mikrofonist väga läbi.

Pildil Genka ja Erro.

Madis Kirss. See oli minu esimene live, mis olen näinud 3Pead koos Ans. Anduri rütmisektsiooniga, vastukaaluks varasemale  Rist-Murd-Tero-Nalla kvartetile. Kirss mängib ka kõik trummipartiid plaadil, basskitarriosad on ära jaotatud Paju ja Murdi vahel, küll aga on basskitarri pealtnäha tolmu koguma jätnud...

...Tero. Kes on selgelt keskendunud oma meesvokalisti rollile.  Ega ma tegelt väga palju ei oskagi nimetada Eesti indiskenest bände, kellel on kaks instrumenti mittemängivat laulusolisti. Ega vist mitte ka välismaa indiskenest. Vokaalivärk on aga selgelt 3Pea üks definitiivsemaid aspekte.

Kava oli selline: üheksa esimest tõmmet (tbqh, mulle teps mitte ei istu termin "lugu" iseloomustamas kas laule või komponeeritud muusikapalu) moodustas põhiseti. Ja siis lisaloona viimane laul "Soovide puu". Selle laulu jaoks haaras Tero siiski ühe pisikese pilli välja: melodica.

La lavale tuli flööti mängima üks noor neiu. Kes varem mänginud Ans. Anduriga (siis kui nad uut plaati esitlesid puhkpillidega) ja ka Epliku teisel plaadil. Plaadiversioonil teeb flöödiosa Ramo Teder.

Janek Murd, mees, kes uuel plaadil mängis enamik pille ise sisse, v.a. kontributsioonid, millest tegin juttu ülal. Igati mõnus kontsert üldiselt, draiviv rütmisektsioon, psühhedeelsed arranžeeringud ja peen vokaalkeemia Erro ja Annie vahel töötab laivis imehästi.

Viimasena vaatasin osa Genka setist. Tegi lugusid Oleg Kosjugini pealt...
...ning ka paar vanemat Toe Tagi asja. Nt. "Kilekott", mille sissejuhatuses küsis rahvalt, et kas nad ikka teavad, mida tähendab termin "ökotsiid". 
Tüübil on räpparina kõike, mida vaja heaks olemiseks: lüürikat, ätitüüdi, suhtlemisaldidust, ka sotsiaalset närvi. Nii et igati okei mees minu raamatus. :)

No comments: