Friday, September 13, 2019

Vaiko Eplik & Eliit - 7 IX 2019 Kolmes Tillis


Käisin eelmine laupäev Vaikot ja Eliiti kaemas Tartu Aparaaditehases asuvas restoranis Kolm Tilli. Mis oli üllatavalt teistmoodi võrreldes Sireleis esitluskontserdiga. Sellelt plaadilt ei tehtud ühtki lugu. Ega ka mitte Kirevase... ja Uue Karjääri... pealt. Kavas olid seega laulud esimese kaheksa sooloalbumi pealt ja...paar huvitavat kaverit.



Kontsert algas töötlusega Meie loost "Helgiheitja". Mis oli super võimalus bändile teha sulneid kolmehäälseid (Vaiko, Sten ja Kostja) vokaale ja siis kütta otsa Deep Purple MKII koosseisu algusaegu meenutavat raskerokijämmimist. Kava keskel tehti jällegi põnev afrofungilik motowni sugemetega töötlus Vaiko oma "Sylvesteri" loost, Vaiko klahvpillidel ja lugu D mažooris, kvardi võrra kõrgem originaalist. Sellele järgnes pea sarnases võtmes esitatud töötlus Uno Loopi laulust "Hoia korras tuletõrjevahendid". Muidugi "kaverdas" Eliit ka Claire's Birthday teadagi-mis-suurt lööklaulu. Mida enne mängis mingil pulmapeol üks peobänd, aga kurat, Vaiko teeb seda oma elitaarsete pillimeestega ikkagi kuidagi autentsemalt ja jõulisemalt.



Mujal ma nautisin klahvpillisoolot "Mustas ukses", tendentse nihestada juba mitmeid kordi mängitud hitid psühhedeelseteks jämmideks või "Suudluste aeg" puhul zappalikuks temponihestatud absurdiks ja "Keravälgu" doorsilikku tunnetust, kuna Vaiko mängis orelit ses loos kitarri asemel. eriti põnev avastus oli Vaiko lintkajaga kitarriintroduktsioon loole "Kibe ja kuum". Meenutas mulle "Pommivöö" algust, vb. lintkaja + mis-iganes-pill oligi see põhikõla selles loos?



Kontserdikava:

Helgiheitja (Meie)
Mõtetes mõrudais
Must uks
Soorebased
Kibe ja kuum
Põõrdumatult soe
S.O.S. (afrofunk motown versioon)
Hoia korras tuletõrjevahendid (Uno Loop)
Kosk
Keravälk tapab
Homne päev
Venus (Claire's Birthday)
Suudluste aeg


No comments: