Saturday, March 14, 2009

Mida tähendab sõnavabadus lühidalt öeldes?

Minu jaoks on sõnavabadus õigus kaitsta ebapopulaarseid ideid või isikuid ja ka vastupidi, õigus kritiseerida populaarseid isikuid ja ideid. Kas keegi vaidleks vastu?

4 comments:

Saila said...

probleem hoopis selles, et mõned (harimatud või alaarenenud või lihtsalt negatiivsete emotsioonide kütkes) isikud võtavad endale vabaduse nimetada lahmimist ja laimamist ning oma täiesti ebapädevaid arvamusi kriitikaks.
Kas sinu arvates on see kriitika, mida loed nt ajalehtede kommentaariumidesse või kollastesse artiklitesse ladestunud mölast? Kui sa ise viljeled samlaadset 'kriitikat', siis pole see sõnavabadus vaid tavaline ajuvabadus.

Edmund said...

Cassandra, suur tänu kommenteerimast. Vastamaks sinu küsimusele, minu seisukoht on, et netikommentaariumid on omamoodi perverssus ja tihti ebaterve reaktsioon sellele, et keegi esitab mingit ebapopulaarset seisukohta. Samuti, tavaliselt ei julge need "kriitikud" oma nime alla kirjutada nendele ajuvabadele nurisünnitistele. Vabadusega kaasneb ka vastutus. Ja ma arvan, et nendel netikommentaatoritel on tihti ka puudulikud suhtlemisoskused. Selleks, et üldse juleta tulla lagedale ebapopulaarse või vastuolulise seisukohaga, on vaja keskmisest kõvasti paremaid suhtlemisoskusi. Kahtlustan, et netis mõlisejatel need puuduvad.

Milady Verity said...

Sattusin lihtsalt lugema ja alustades lehekülje alt, sest nii on alati parem, jõudsin algusesse ja siis mul tekkis küsimus, et kas pealkirjas on sõna "õeldes" sihilikult 'õ' tähega või mitte?

Edmund said...

On vist jah ö-tähega hoopis. Parandasin ära.