Saturday, April 4, 2009

Stereolab lakkas tegutsemast

Just lugesin Stereolabi ametlikult kodukalt uudist, et nad on lõpetanud aktiivse tegutsemise. Gone on hiatus, nagu õeldakse. Ühest küljest natsa kahju. Samas jällegi, kui paljud bändid suudavad kaks dekaadi koos mängida, ilma et nad ei tunneks, et neis hakkab miski vaikselt hääbuma. Plaadid, mis salvestatud pärast Mary Hanseni traagilist hukku, olid küll päris head ja nad näitasid, et grupp võib ka pärast eelnimetatud tragöödiat ise edasi minna. Aga olgem ausad, kelle arvates on need plaadid paremad Hanseni perioodi loomingust? Tihti oli tunne, et Stereolab on kõik juba muusikaliselt ära õelnud ja nüüd saab samu asju vaid hästi õelda. Ja ma julgeksin väita, et bänd sai ise ka sellest aru, võttes pikaks ajaks aja maha just sellepärast, et tunti seesmiselt mingit stagnatsiooni.

Teisest küljest võiks oletada ka seda, et bändis on mingid konfliktid. Ikka juhtub. Aga peab arvestama, et bändi põhituumik Tim Gane ja Laetitia Sadier olid kunagi paar (vist isegi abielus). Kui paljud eksid suudavad teineteisega koos mistahes kontekstis koostööd teha? Kõik kindlasti mitte.

Isiklikult on veidi kahju ka sellest, et mul ei õnnestunud bändi mitte kunagi laivis näha. Aga kõike head ei saagi, nagu õeldakse. Mis seal ikka, au revoir Stereolab. Vähemalt selleks korraks.















No comments: