Wednesday, July 18, 2012

Tagasi wwoofimas


Taas reisil. Alates eilsest Tšehhi Vabariigis. Just sinna otsustasin minna pärast Poola talunikuga läbirääkimise fiaskot, mis sundis mind plaane ümber tegema. Jõudsin eile õhtul pärast pikka väsitavat retke kohale. Õppetund edaspidiseks: proovi kõik Euroopa-sisesed reisid sättida mitte rohkema kui 16 tunni sisse. Muidu on unedeprivatsioon vältimatu.

Piirkonnas, mida nimetatakse Tšehhi-Moraavia Mägismaaks on üks farm (ühe tunni kaugusel Brno linnast), mille omanik on üks inglane Huck ja tema kasuisa Tim. Territoorium oli päris suur, Huck rääkis, et sai oma kolm aastat tagasi soodsa diili pangaga, 24 hektarit maad. Tõsi, see on nõudnud palju tööd (ja siiani nõuab), aga kuuldavasti on praegu siin parem, kui varem. Praegu on küttepuude ettevalmistamise hooaeg, nii et minu esimesi ülesandeid on olnud lõigatud puujuppide ümbervedamine. Uus-Meremaalt on veel üks vabatahtlik, Sarah. Kodus on ta ka ise WWOOF-host ja oli üllatav kuulda, et ta ostis oma talu juba 21-aastaselt! Noortelt enamasti seda ei ootaks.

Plaanin siia jääda augusti alguseni. Kui ma tagasi tulen, siis 9-10 august toimub Tartus üks põnev muusikafestival, millest hetkel ma enamat ei mainiks. V.a. seda, et esinen seal. Ja hiljem muidugi Gilgameši näidendite uus raund Tallinnas.

No comments: