Sunday, October 25, 2015

Oktoobrikuu kontserdid - tagasivaade

16. oktoobri kontserti külastati päris vähe. Hea asi oli see, et tuttavaid nende väheste inimeste seas siiski oli. Vanemad käisid ka. Nii et pigem nagu selline glorifitseeritud peaproov siis. Märgin ära siis laulud, mis mängisin:

Improvisatsioon
Loodan, aga ei usu 
A Bit Dark 
Fading Shades 1012 
Ruby You're My Friend I Love You 
Theropodium 
Saatanaga voodis 
Plain Obstinacy 
Merkuurimürgitus kaevupõhjas 
Zen Spicebox
13/8 Theme from Miroshchenko
Le Savoir C'est Le Pouvoir

Foto: Ahto Külvet (FB)
Järgmine päev Tallinnas oli veider. FB sündmuses olid kutsed saadetud paljudele, aga reageerisid nii vähe. Samas mingeid inimesi lõpuks koha peal oli, aga täitsa suvaline kontingent tuli. Kõige rohkem meeldis publikule lugu "Ruby You're My Friend I Love You", kõige vähem vist "Merkuurimürgitus kaevupõhjas", mille ajaks oli enamik inimesi baari siirdunud ja aplaus oli kõige napim, justnagu seda tegel't polnukski. Selline üritus, kuhu kindla peale tulevad laupäeviti Kelmi teatud püsikunded, aga mida vist muude musafriikide seas on kuidagi raske promoda. Setlist:

Introduktsioon/Elektromehhaaniline äratuskell
Fading Shades 1012
Ruby You're My Friend I Love You
A Bit Dark
Zen Spicebox
13/8 Theme from Miroshchenko 
Merkuurimürgitus kaevupõhjas
Le Savoir C'est Le Pouvoir





Veelkord tänud Carolinale kutsumast Värske Rõhu sünnipäevale. Aivar Tõnso oli plaate mängimas ja ta nägi minu setti esimese paari loo jagu. Sealt tuligi ettepanek esineda Üle Heli festivalil. Nii, et kui ma aasta alguses mõtlesin, et millal ma kurat uuesti Tallinnasse esinema pääsen, siis lõpuks õnnestus teha mitte ainult üks, vaid ka kaks kontserti. Üle Heli festivali kontsert oli kõige parem.

Jim ja Maarja paraku palusid mul kolmapäeval lahkuda. Kui olin tol päeval Tallinnasse jõudnud, hõikas Carolina välja FB's, et tal on füüsilist tööd pakkuda ja maksab ka selle eest. Ta orgunnis mulle septembris öömaja ka ja ma helistasin talle, küsides, et kas ka seekord oleks võimalik majutada, tuleks siis hea meelega. Otsustasin kohe Tartu sõita ja nii sattusingi kaheks ööks tema uude majja, kus parajasti renoveerimistööd käivad. Viskasime koos pööningult liiva välja, mida oli palju. Reedel tagasi Tallinnas.

Alguses mõtlesin teha terve plaadi otsast lõpuni, aga siis sain aru, et see paneks ajakava liialt nihkesse ja on paar asja, mis lihtsalt ei tööta nii hästi kontserdil. Seega jätsin kaks viimast lugu plaadilt ära ja tegin pika instrumentaali, kolm esimest laulu, mis on kõik inglise keelsed, viienda laulu eesti keeles ja lõpetasin lühema instrumentaaliga. Tuli väga tugev kava ja publik oli ka väga vastuvõtlik. Kava nägi siis välja selline:

Plain Obstinacy
Fading Shades 1012
Ruby You're My Friend I Love You 
A Bit Dark 
Saatanaga voodis 
Theropodium

Foto: Jim, kes koos Maarjaga kohale tuli.
Foto: Evert Palmets, ülejäänud pilte tervest üritusest saab näha  siin

No comments: