Sunday, December 8, 2013

Argo Vals ja Taavi Tulev Genklubis 7 XII 2013

Argo Vals
Eile toimus siis Kultuurikvartali avatud uste päeva raames Genklubis üks tasuta kontsert. Kus esinesid kaks soolomuusikut: kitarrist Argo Vals ja elektroonik Taavi Tulev. Üritus algas kl 8 õhtul, nii et igati mõistlikul ajal.

Veerand üheksa tuli kitarriga lavale Argo Vals. Kes alustuseks esitas uue pala pealkirjaga "Oksüümoron" (kuula täispillikoosseisuga demo siit). Väga nautisin kontserti. Uuem materjal näitab Argo küpsemist luuperi kasutamisel. Minu meelest oli setlist päris kena, Tsihcieri lugude valik oli hea, viimane pala oli "Hallitussilmad". Midagi ei olnud üleliia pikk, lugude kestus oli enamvähem paras.


Taavi Tulev paistab väga eneseirooniline tüüp olevat. Kui ta ärgitas tartlasi hääletama Kultuurikvartali kaasava eelarve eest, siis tema remark - et kui Genklubi saaks rohkem raha parema tehnika jaoks, siis ta enam nii "sitalt" ei kõlaks laval - tekitas elevust. Tulev on vist viimane mees, kes laseb end heidutada kitarriga rokkivate staaride nurinast, et "läptoppide taga mune sügavatest kõrenditest" koosnevad grupeeringud pole õiged bändid. Mitte ainult ei patustanud ta rokkstaarlike läpakavastaste reeglite vastu täiega, vaid päris lõpus ta tuligi lavalt maha, lastes läpakal lõpuni mängida! Mulle tundus see nii irooniline. Kohati aga need helimaastikud, mille demonstreerimist traadipuristid ei kannata, isegi täitsa mõjusid. Olid küll mõned tüüpilisemad (enamasti perkussioonilisemat sorti) saundid, aga üldine helipilt torkas kõrva oma tiheduse poolest. Siiski, näiteks Jan Jelinek saab ka ilma läpakata hakkama.

No comments: