Sunday, February 26, 2012

Paar muusikateemalist linki taas

DIY Musician blogis on päris põrutav postitus teemal, miks kontserdipaigad on tänapäeval muusikute suhtes nii ekspluateerivad, miks makstakse vähe raha ja miks nõutakse, et muusikud ise tooks vähemalt 25 inimest kohale. Lahendus: hakata võitlema sahkerdavate klubiomanikega sellisel ennastkehtestav viisil, stiilis rahulikult esitatud ratsionaalsed argumendid. Tjah, eks ta ole, probleemid muusikute jaoks polegi ehk niiväga tingitud sellest, et klubiomanikud sahkerdavad, vaid sellest, et muusikud ei kehtesta ennast.

Ja siinkohal üks intervjuu härra Dirk Campbelliga alias Mont Campbell, varem tuntud progemuusikuna ansamblitest Egg ja National Health. Kellest on ka varem juttu tulnud. Erinevalt teistest intervjuudest Campbelliga keskendub siinne intervjuu tema klassikalisele muusikahariduse-taustale ja samuti tema hilisemale rokkmuusika-järgsele karjäärile filmi- ja televisioonimuusikas.

Juttu tuleb ka tehnoloogiast, mida hr. Campbell on kasutanud viimase paari dekaadi jooksul. Last but not least, Dirk on taaskord aus oma sisemise hingeelu keerdkäikude osas: mees on saanud üle oma negatiivsetest kalduvustest üleliia muretseda. Mure on murettekitav vaid siis, kui ise muretsed. Samuti ta toonitab, kui tähtis on olla suhtes naisega, kes ikka ja jälle sind tunnustab.

Dirk Campbelli naisest nimega Adrienne üks artikkel siin. Väga alternatiivne naine ja tundub, et sobiv elukaaslane Dirk Campbellile. Ja siin uudis perekond Campbelli kodule installeeritud päikesepaneelidest. Sobiva elukaaslase olemasolu on üks olulisi faktoreid, mis võib aidata muusikuid, kelle looming ehk masse ei kõneta, tunda ennast kõigele vaatamata andeka ja tunnustatuna. Samas on nii sobiva elukaaslase kui ka muusikalise edu saavutamiseks vajalik kõigepealt iseendaga rahu teha. Mis võib mõne jaoks olla lihtsam öelda kui teha. Kasuks võib tulla, ja tuli kindlasti ka Campbelli puhul, kohanemisvõime.

No comments: