Wednesday, September 9, 2015

Uus Singel: "Ruby You're My Friend I Love You"

Uus plaat on kindlapeale tulemas. Ja täna postitan siit esimese singli. Selle nimi on "Ruby You're My Friend I Love You".



See on üks idee, mis sai alguse magamistoas improviseerimisest üleeelmine sügis, lühidalt enne "Art Disease" ilmumist. Mängisin sisse teatud bassiliini viie peale ja siis tulid igasugu klarnetiosad peale ja üsna kindla põhimõttega trummi-improvisatsioon. Ja millegipärast juba siis otsustasin mängida lõppu "Waltz for Ruby" meloodiat lõpus. Ehk siis valsiviis viis-neljandiku vastu!

Kui lühidalt pärast seda taas Portugali lendasin, siis Rubyle oli igasugu lasteraamatutest kangesti meeldima hakanud "Don't Put Your Finger in the Jelly Nelly". Seega ta tahtis, et ma talle seda ette loeksin. Ja siis, kui lugesin ette igasugused elukad seal, siis ta tihti kommenteeris, et mis see on. Näiteks kui pirukasse sõrm pista, siis ei meeldi see elukale nimega Meringuetan (hääldus: mõRÄNGjutän, meringue + orangutan). Ruby siis vastas: "It's a monkey made of pie".

Eelmine varasügis ma panin selle lasteraamatu teema ja tolle novembri 2013 toore demosalvestuse kokku ja arendasin laulunumbri. Sõnad:

Hey listen dear Guy,
Don't put your finger in the pie!
The meringuetan won't like it!
The meringuetan won't like it!
It's a monkey made of pie!
It's a monkey made of pie!

Pay attention dear Jocasta,
Don't put your finger in the pasta!
You will wake up the Spag-yeti!
You will wake up the Spag-yeti!
It's a big and noodly monster!
It's a big and noodly monster!

Eelmisel kontserdil kandsin loo ka esimest korda laivis ette ja see oli üks kontserdi kõrghetki minu jaoks. Laadisin üles kontsert-video. Tundus, et see lugu võiks sobida uue plaadi tutvustuseks väga hästi. Tuleb oktoobris. Esitluskontserdid:

15. oktoober Tartus Arhiivis
17. oktoober Tallinnas Kultuuriklubi Kelmis


5. juuni kontsertvideo.

No comments: