Sunday, September 27, 2015

Värske Rõhu sünnipäevapidu

Reedel oli siis üks esinemine taas. Ajakiri Värske Rõhk on tänavu kümneaastane ning just hiljuti olid ka pidustused. Carolina kutsus mind reedesele people esinema. Seal loeti ka luulet, ning muusika osas esines veel üle aastate ansambel RasKatarsis, kes esines väga hästi, nagu nad polekski väga pikalt ära olnud. Neil oli ka külaline, mõnevõrra claireboucherliku olemusega poetess oma spoken wordi ja vokaaliefektidega.



RasKatarsis


Jim Ashilevi

Ansambel Eeter, kes esines enne mind. Stiil ambient techno kohtub folgilik laulmine. Keskel ka RasKatarsise külalisluuletaja. Päris uus bänd paistab olevat, kohati kõlasid hästi ja isegi kõhedaksvõtvalt, aga nende kava oli ikka päris pikk ja paraku kohati ka mõnevõrra tüütu.

Torti pakuti kah.


Kuna mul paluti mängida umbes pool tundi, siis valmistasin ette lühema kava. Tegin ainult ühe uue laulu tulevase plaadi pealt. Kokku tegin oma viis lugu. Publik, mille read olid küll natuke hõrenenud, nõudis lisalugu ja ma olin otsustanud selle juhu jaoks uuesti teha vana klassiku "Art Trip". Aga improviseeritud sektsioon arenes sisuliselt "Zen Spicebox" teiseks osaks. Alguses soolo undava bassinoodi peale, siis kõik kihid (k.a. süntesaatori-bassiliin plaadiversiooni pealt umbes 3:19) nullist ja trummimängu peale. Tulemus? Asi toimib küll kontserdi lõpu/lisaloona. Eelmine päev proovi tehes proovisin aga ühe teise (ja täiesti uue laulu) lõpusektsiooni teha. Instagramis on klipp sellest, kuidas too sektsioon üldiselt kõlab:


A video posted by @edmundhobe on




Kava:

Elektromehhaaniline äratuskell viiendast dimensioonist
1012 (uus laul)
The Dustbin of History
Tsivilisatsioon neab iseend (kitarriarranžeering E-mažooris)
Le savoir c'est le pouvoir

Lisalugu:
Art Trip/Zen Spicebox (Part 2)


EDIT 28. september: Pildid minust Värske Rõhu FB leheküljelt.

No comments: