Tuesday, April 6, 2010

Efterklang Taanist: Tallinn oli hämmastav!

Taani eksperimentalistid Efterklang, kes andsid 2008. novembris meeldejääva kontserdi ka Tallinnas, on parajasti tuuritamas oma uut plaati „Magic Chairs“. Tuuri käigus jõuab bänd teist korda läbi astuda ka Tallinnas. Küsimustele vastas Caspar Klausen.

Kuidas te eelmine kord Tallinnas esinedes rahule jäite? Mis teid taas siia toob?

Meil oli nii tore viimati Tallinnas. Ei teadnud, mida oodata, sest oli see ju ikkagi meie esimene kord siin. Ja siis oli saal täis kõige toredamat rahvast. Hämmastav. Need samad kontserdikorraldajad, kes meid eelmine kord kutsusid, tahtsid meid taas siia ja meil on hea meel naasta.

Von Krahli lava paistis olevat liiga väike mahutamaks teie suurt koosseisu. Kuidas teile endile tundus? Miks mängib Efterklang taas Krahli baaris, mitte aga mõnel teisel laval?

Esiteks me ei otsusta eriti üldse, kus me esineda tahame. Teiseks me usaldame, et kohalikud kontserdikorraldajad leiavad meile sobiva paiga, kuhu mahuksime nii meie, kui ka varustus. Nad ju teavad kohalikku skenet meist paremini. Ja tegelikult pärinevad meie parimad laiv-elamused just nimelt liiga väikestelt lavadelt. Viimati Tallinnas oli hea näide, meil oli väga tore.

Kuidas erineb teie peatne Tallinna etteaste eelmisest? Kas esinete sama koosseisuga? Kas Heather Woods Broderick (klahvid, flööt, laul) mängib ka soojenduseks soolokava, nagu Myspace’i tuurigraafikust arvata võib?

Suurim erinevus on, et meie kava koosneb uutest lauludest meie värskelt „Magic Chairs“ albumilt. Samuti on meil üks andekas trompetist/trombonist/laulja nimega Niklas Antonsson (Slaraffenlandist) asendamaks meie viiuldajat Peterit, kes peab jääma koju põlvevigastuse tõttu. Muidu oleme aga jälle septett.

Tõsi ta on et Heather Woods Broderick, lisaks bändis mängimisele, teeb meile ka sooja paljudel kevadistel laividel. Tallinn pole erand. Ta teeb kõige armsamat muusikat (kuulamiseks http://www.myspace.com/woodsmusical).

Millist kava võib teilt oodata? Kuuldatavasti teie viimase albumi palad olid testitud laivis enne salvestamist. Kui te salvestate laulu, mida olete juba mänginud laivis, kui oluliselt muutub lõpptulemus algselt esitatust?

Nagu öeldud, teeme palju uusi laule, enamik „Magic Chairsilt“. On tõsi, et me testisime laivis paljusid neid laule eelmisel aastal, otsekui eksperimendina võrreldes oma vanemate projektidega. Me tegelikult salvestasime nad enamvähem ikka sellisena, nagu me olime neid laivis mänginud. Nüüd, kus see muusika on jäädvustatud plaadil, me võime need laulud jälle vabaks lasta. Nad hakkavad kasvama paljudes eri suundades. Eks näis, kuidas nad kõlavad 8ndal aprillil.

Intervjuu ilmub täna Postimehes.

No comments: