Sunday, December 28, 2008

Maikameikers Ö Klubis 27 detsember 2008


Pildil vasakult Shype, Alan, Asukyl ja Alvin

Käisin esimest korda kohas nimega Ö Klubi, kus üles astus oma laiviga Maikameikers. Olemuselt selline suht tüüpiline ööklubi tegelt, kus muusika on ikka nii vali, et teistega suhelda on raskem. Asukül muidugi rääkis ka, et akustika on suht sitt. Suht jama oli ka see poliitika, et pilet kaotab välja minnes kehtivuse. Oleksin äärepealt unustanud oma fotoka jopetasku, millega mul selge plaan tolle õhtu peakangelastest pilte ja ka videot jäädvustada. Õnneks olid turvamehed piisavalt mõistvad, et lasta mind korraks oma jope juurde. All's well. Kõige tobedam oli muidugi intsident, kus ma ühtäkki kõhima hakkasin. Kuskilt, kurat teab isegi kust, levis ruumi mingit sorti gaas, mis võttis kõhima mitte ainult mind, vaid ka mõned teised klubikülastajad. No kas tõesti peab järgmine kord siia sattudes gaasimaski kaasa vedama?

Maikameikers pidi alustama umbes kesköösel, aga nagu alati nagu alati, lükkus asi ikka üksvahe edasi. Lõpuks siiski bänd ronis lavale. Nad tegid seekord ilmselt pikema kava, kui tavaliselt. Trehvis viimane kord nad jätsid ära nii mõnegi loo. Kuigi bassisaund ei olnud eriti rahuldav, kõlas Maikameikers seekord ikka eriti rajult. Küte tuli tõepoolest hea sedapuhku. Üllatus oli aga ümber töötatud versioon bändi nn. hittlaulust "Elevandid". Esiteks oli salmide vahele sisestatud üks hevi rokiriff. Teiseks laulis laulu...mitte Chungin, vaid hoopis Alan Proosa. See oli huvitav vaheldus, aga samas on Chungin ja see laul omavahel ikka nii seotud, et ei kujutakski ette kedagi teist seda laulmas, samal ajal kui Chungin ise vaid trumme mängib. Siiski on Chungini ja Alani hääled omavahel suht sarnased, nii et vahet polegi väga.

Tegin pilte kah ja filmisin mõned klipid ka, niipalju kui fotoaparaat võimaldas. Võtsin videosse nende avaimpro, mis seekord oli ka päris hea. Ervinil (kes ise oli kuni 2008 aasta suveni enne Ungarisse sõitu ka aktiivselt Maikameikersis kaasalööja) oli õigus, kui ta ütles, et bändi trump on improviseerimine. Siis filmisin ka lugu nimega "Nebukadnezzar Dub", millest jäi seekord ära Alvini suurepärane jazz-kitarrikoht millegipärast. Natuke sain videosse ka "Elevantide" lugu, alates teisest salmist kuni paar minutit, bänd tegi natuke improt ka pärast otsa selles loos. Pilte saab vaadata siit.


Impro


Nebukadnezzar Dub


Elevandid (katkend)

No comments: