Thursday, February 18, 2010

Üks huvitav teema tuuritamise kohta Rada7s - soovitan lugeda!

Hoolimata eelmises teemas lubatust saan siiski pmst suht tihti blogida. Ent hetkel kõrvalepõige taas muusikasse, teema, millest ma pole juba iidamast-aadamast midagi kirjutanud. Aga tõsiselt, Talboti Jarmo on Radas teinud jube asjaliku ja jube õpetliku teema tuuritamise kohta.

Muidugi oleme paraku ka meie Opium Flirdiga proovinud teistesse riikidesse laive saada. Seni edutult, v.a. esinemine Liepajas 2007ndal aastal. Tont seda teab, miks Talbotil paremini läks kui meil. Ilmne takistus oli igatahes ka see, et välismaa klubidest tihti vastati, et vaja booking agenti vms värki. Et ilmselt peab kuidagi midagi vahendama. Igatahes success rate meil sisuliselt big zero.

Kunagi tahaks oma sooloprojekti jaoks samas proovida seda orgunnimise värki. Ma mäletan, kuidas Philip Glass oma ansambli algusaegu meenutas, et nad saatsid 120 sooviavaldust kontsertesinemiseks, et orgunnida oma esimest tuuri. Ja said vaid kuus vastust. Nii et Glassi puhul oli success rate 5%. Tahaks kindlasti näha, kas ma suudaksin saavutada samaväärset tulemust.

Philip Glassi tsitaat on ise selline:

"My strategy was to play enough concerts every year that I could pay the musicians twenty times a year and provide them with unemployment and health benefits," he continued. "To organize our first tour, I sent out something like 120 letters and got six responses. We played in Tacoma, St. Louis, Minneapolis and a few other places. We loaded our van, unloaded it, played the concert, loaded up the van again and drove on. Presenters put us up in their homes. But, by the mid-'70s, we were starting to establish ourselves."


Hommikul 19. veebruaril - tegin vea, et ei linkinud korralikult topikut, vaid hoopis tutvumiskuulutuste foorumi radas. Viga parandatud.

No comments: